חיים משבת לשבת

כל הדרכים להכין תבית - חמין עיראקי

שלל גרסאות לתבית, החמין העיראקי שמתבשל כל הלילה בתנור או על פלטה חשמלית
ינואר 2020

תבית, החמין העיראקי הריחני, המנחם והאהוב, הוא התבשיל המושלם לשבת בצהריים. השיטה להכנתו בבתים שונים די דומה, כך שאחרי שלומדים את הבסיס אפשר להתחיל להתפרע. המלצה שלנו – תעשו סיר גדול כדי שיישאר לכם מהתבשיל הזה לכל השבוע.

תבית | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
תבית | אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

תבית

מכל קדרות השבת התבית העיראקי הוא המעניין ביותר: עוף ממולא באורז מתובל בעגבניות וקבור באותו אורז ממש. לפעמים מוסיפים למלית גם חלקי פנים של עוף למתכון המלא