מתכון

תבשיל בשר עם חבושים

הבשר רך, עסיסי, מעט מתוק וגם קצת מפולפל. לא ייאמן כמה מעט עבודה וחומרי גלם מצריך התבשיל הזה

10,858 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
תבשיל בשר עם חבושים של מירי נגדי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
תבשיל בשר עם חבושים של מירי נגדי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים בצלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב כ־8 דקות להזהבה. מוסיפים חבושים ומטגנים כ־10 דקות עד להזהבה. מוסיפים קוביות בשר ומטגנים 6-5 דקות מכל הצדדים עד שצבעו נאטם. מוסיפים שזיפים ומטגנים 2 דקות.

2

מוסיפים רסק עגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים מים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים וחצי-שלוש עד שהבשר רך לגמרי. מדי פעם מערבבים בעדינות.

3

מגישים חם. שומרים עד 5 ימים במקרר.