מתכון

תבשיל זיתים ממולאים עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות

שילוב מנצח בין שני מתכונים מסורתיים עתיקי יומין בקרב יהודי אלג'יר

10,813 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
תבשיל זיתים ממולאים עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)
תבשיל זיתים ממולאים עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות של שף אבי לוי (צילום: אילן נחום)

תבשיל קיבה עם תפוחי אדמה וזיתים הוא מאכל פסח מסורתי אצל יהודי אלג’יר. זיתים ממולאים הוא עוד מאכל מסורתי, שְמֶרי, אמא של אבי, זוכרת מימי ילדותה. כאן שולבו שני המתכונים. על הקיבה ויתרו, והזיתים מתבשלים ברוטב עגבניות פיקנטי לצד תפוחי האדמה. חפשו את הזיתים הגדולים, כדי שמלאכת המילוי תהיה קצת פחות מייגעת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיתים

למלית בשר

לרוטב:

אופן ההכנה

מרתיחים את הזיתים

1

מביאים לרתיחה זיתים עם 2 כוסות מים וסוכר בסיר ומבשלים כ-30 דקות על להבה גבוהה ללא מכסה. מסננים ושוטפים היטב במים קרים.

מכינים את המלית וממלאים

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים בשר ומטגנים כדקה ללא ערבוב. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג ומטגנים כ-4 דקות עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים כמון ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים.

3

מעבירים את תכולת המחבת למעבד מזון, מוסיפים כוסברה ומרסקים למרקם משחתי.

4

ממלאים את הזיתים בתערובת הבשר בעזרת שקית זילוף או בעזרת קישואן או ביד.

מכינים את הרוטב ומבשלים

5

מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות להזהבה. מוסיפים צ’ילי, פלפל גרוס ומלח ומערבבים. מוסיפים תפוחי אדמה ומטגנים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב על להבה בינונית.

6

מוסיפים עגבניות מגוררות, את הזיתים הממולאים, אבקת קארי וכמון ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כשעה וחצי. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 15 דקות לצמצום הרוטב.