מתכון

תבשיל חומוס עם ארטישוקים וכרוב שחור

לא צריך לבשל גרגרי חומוס עד חורמה כדי שיהיו טעימים - לפעמים קצת התנגדות בשן רק משדרגת את התבשיל

3,984 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
תבשיל חומוס עם ארטישוקים וכרוב שחור של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
תבשיל חומוס עם ארטישוקים וכרוב שחור של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

כאן אני מבשל את גרגרי החומוס עם בייבי ארטישוקים וכרוב שחור, שהוא לא באמת שחור אבל יש לו צבע ירוק כהה ודרמטי כמו של קייל. הוא גם קצת מזכיר קייל בטעמו ואפשר להחליף ביניהם אם לא מוצאים או להשתמש בתרד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בבייבי ארטישוקים, קולפים את שתי השכבות החיצוניות של העלים, קוצצים מעט את הגבעולים וחוצים את הארטישוקים לאורכם (אין להם שערות שצריך לנקות). אם משתמשים בלבבות ארטישוק, חותכים לשישיות.

2

משפשפים את גרגרי החומוס המושרים בין כפות הידיים עד שהקליפה החיצונית יורדת. אם בתהליך גרגרי החומוס מתפצלים לשניים - זה בסדר.

3

מחממים סיר רחב ונמוך (למשל סוטאז') עם שמן ומטגנים בצל ושום 5 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את גרגרי החומוס, יוצקים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה עד שהחומוס מתרכך אבל לא מדי.

4

מוסיפים את הארטישוקים, כרוב, תימין, מלח ופלפל ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שהארטישוקים מתרככים.

5

מעבירים לקערת הגשה, מפזרים פרמזן ומגישים.