חשוב מאוד לא לבשל את הממולאים יותר מדי כדי שהתפוחים לא יתפוצצו, וגם כדי שלא יהיו בסיר יותר מדי נוזלים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הממולאים
1
מרוקנים את התפוחים בעזרת קישואן או תפוחן כך שנשארות דפנות דקות (בעובי כ-5 מ"מ). משאירים פתח רחב למילוי. את בשר התפוחים שומרים להמשך, נפטרים מהגרעינים ומהליבה.
2
מניחים את האורז בקערה, מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומניחים בצד עד שהמים מגיעים לטמפ' החדר. מסננים. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים במשך 8-7 דקות עד שהם זהובים. מערבבים בקערה אורז, בשר, בצלים מטוגנים, נענע, מלח, צנוברים ובהרט ומתקנים תיבול.
3
ממלאים את התפוחים בתערובת עד גובה השוליים, טופחים אותם קלות על משטח העבודה כדי שהמלית תרד מעט למטה. בסוף הבישול המלית מתרוממת מעל התפוח כמו כיפה קטנה.
מכינים את הרוטב ומבשלים
4
מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח שיכול להכיל את כל התפוחים בשכבה אחת, מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ובשר התפוחים ששמרנו בצד ומבשלים במשך 8-7 דקות. מתקנים תיבול.
5
מסדרים את התפוחים זה לצד זה כשפתח המילוי כלפי מעלה ויוצקים מהרוטב על התפוחים. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר בנייר אפייה ובמכסה. מבשלים 40-30 דקות עד שהתפוחים רכים והמלית מוכנה.
6
מגישים חם לצד יוגורט צונן.