החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מפזרים מלח על פרוסות חציל ומניחים במסננת ל-30 דקות.
2
מנערים היטב את המלח מפרוסות החציל ומייבשים בעזרת נייר סופג.
3
מחממים מחבת רחבה עם 3-2 כפות שמן ומטגנים פרוסות חציל בשכבה אחת 3-2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. כך ממשיכים עם יתרת פרוסות החציל.
4
מסדרים פרוסות חציל בתבנית או בקופסה, מפזרים מעל שום, פטרוזיליה ופלפל ויוצקים מעל חומץ ואת יתרת השמן. מעבירים למקרר ל-8 שעות.
5
מגישים קר לצד ברבוניות מטוגנות או פיסות פטה. שומרים במקרר עד 5 ימים.