מתכון

חצילים בתחמיץ

החצילים האלה הם משהו בין סלט לירקות כבושים. בונוס נוסף: הם נשמרים נהדר במקרר עד 5 ימים

7,002 בשלנים התעניינו במתכון זה
חצילים בתחמיץ עם ברבוניות מטוגנות של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
חצילים בתחמיץ עם ברבוניות מטוגנות של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מפזרים מלח על פרוסות חציל ומניחים במסננת ל-30 דקות.

2

מנערים היטב את המלח מפרוסות החציל ומייבשים בעזרת נייר סופג.

3

מחממים מחבת רחבה עם 3-2 כפות שמן ומטגנים פרוסות חציל בשכבה אחת 3-2 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. כך ממשיכים עם יתרת פרוסות החציל.

4

מסדרים פרוסות חציל בתבנית או בקופסה, מפזרים מעל שום, פטרוזיליה ופלפל ויוצקים מעל חומץ ואת יתרת השמן. מעבירים למקרר ל-8 שעות.

5

מגישים קר לצד ברבוניות מטוגנות או פיסות פטה. שומרים במקרר עד 5 ימים.