תבנית טארט בקוטר 24
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
לקרם שקדים
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מעבדים קמח, סוכר ומלח במעבד מזון. מוסיפים חמאה ומעבדים עוד כמה שניות עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים קרים בהדרגה תוך כדי עיבוד ב־2־3 פולסים. לשים מעט את הבצק על משטח עבודה מקומח עד שהוא מתאחד לכדור שרואים בו את גושי החמאה. משטחים את הבצק לצורת דסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
מכינים קרם שקדים
2
טוחנים שקדים וסוכר במעבד מזון עד לקבלת אבקה. מוסיפים חמאה ומעבדים כמה שניות עד לאיחוד. מוסיפים ביצה ורום ומעבדים כמה שניות עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קורנפלור ומערבבים.
3
מחממים תנור ל־200 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בעובי 2־3 מ"מ ובקוטר 28 ס"מ. מהדקים את יריעת הבצק לתבנית ולדפנות ומחוררים את תחתית הבצק במזלג. מורחים על הבצק שכבת קרם שקדים ומסדרים את השזיפים על הקרם בצורה ספירלית צפופה.
4
אופים 30־35 דקות בחלק האמצעי־תחתון של התנור עד שהטארט משחים. מוציאים מהתנור ומברישים את השזיפים בריבה המדוללת.