"אסור" על שום מה? על שום כך שהקיסר הסיני אהב מאוד לאכול את האורז השחור (שימו לב, לא לרכוש אורז בר) ולכן אסר על עמו לטעום ממנו. לא מפתיע לאור העובדה שהוא מלא ערכים תזונתיים. זהר מבשלת את הגרגרים המלכותיים בחלב קוקוס, שמעצים את טעמם האגוזי ונותן להם מתיקות מעודנת. כדי להפוך את המנה לעיקרית חגיגית ומאוזנת, זהר מניחה על האורז פרוסות טופו קריספיות ספוגות ברוטב חמאת בוטנים עשיר. המנה הזו ללא ספק תגרום לקרניבורים להזיל ריר.
הכנה מראש: מבשלים את האורז וצולים את הבטטות יום קודם. בסמוך לארוחה מחממים את האורז על להבה נמוכה עם 3-2 כפות מים ואת הבטטות — בתנור חם. צולים טופו, מרכיבים ומגישים. מבשלים אורז: עוטפים ג'ינג'ר מגורר בפיסת גזה וסוחטים היטב. שומרים את הנוזלים וזורקים את שאריות השורש.
שמים אורז בסיר, מוסיפים את נוזלי הג'ינג'ר ושאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך אך אינו מתפרק. צולים בטטות וטופו: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
שמים בטטות בקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. מסדרים את הבטטות בתבנית.
צולים 30 דקות עד שהבטטות רכות ושזופות. מוציאים את התבנית ומשאירים את התנור פועל.
שמים פרוסות טופו בקערה ויוצקים עליהן רוטב חמאת בוטנים. מערבבים בזהירות ומעבירים לתבנית.
צולים 20 דקות עד שפרוסות הטופו מקבלות מעטפת פריכה. טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד. מרכיבים את המנה ומגישים: מסדרים אורז בצלחות הגשה, מניחים עליו פרוסת טופו ומזלפים רוטב מעל. מגישים לצד בטטה ואפונת שלג.
החומרים
טבלת מידות ומשקלות
לאורז
לבטטות
לטופו
להגשה
לרוטב חמאת בוטנים
אופן ההכנה
1
2
3
4
5
6
7
לרוטב חמאת בוטניםב
8
להגשה
9
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן