טורטייה היא מסוג הדברים, שאחרי שמכינים אותם פעם אחת נשבעים שלעולם לא חוזרים יותר למוצר הקנוי. האתגר הכי גדול בהכנה הוא הרידוד לעובי של כמילימטר אחד. בחנויות מתמחות לכלי מטבח תמצאו מכבש טורטייה (שעולה כ־150 שקל). אם אתם מתכננים רומן ממושך עם הפיתות המקסיקניות – שווה להצטייד בו.
גיוון: לפני תחילת הלישה מוסיפים לקערת המיקסר עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע או טרגון (שטעמם מתאים למלית המתוכננת).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
שמים קמח, מלח, שמן זית ומחצית מכמות המים בקערת מיקסר. לשים עם וו לישה במהירות נמוכה כ־5 דקות תוך הוספה הדרגתית של יתרת המים. עוצרים את הוספת המים והלישה כשמתקבל בצק אחיד ורך אך לא דביק.
2
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל־30 דקות.
3
מחלקים את הבצק ל־12 כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומניחים על משטח עבודה מקומח. מכסים במגבת לחה ומניחים ל־15 דקות.
4
מניחים כל כדור בין שתי יריעות נייר אפייה ומרדדים לטורטייה דקה בעובי 1־2 מ"מ (או לחילופין משתמשים במכבש טורטייה).
5
מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה וקולים את הטורטיות כחצי דקה מכל צד עד שרואים נקודות חריכה קטנות. מכסים את הטורטיות המוכנות במגבת עד ההגשה.
6
שומרים עד חודשיים בקופסה אטומה במקפיא.