מתכון

טליאטלה סלק בפטריות ואספרגוס

הסלק מעניק לפסטה גוון ורוד (ילדות בשלב הנסיכות מתות עליה) והיא עדינה מאוד

11,646 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
טליאטלה סלק בפטריות ואספרגוס של תמר כהן צדק. צילום: רן בירן
טליאטלה סלק בפטריות ואספרגוס של תמר כהן צדק. צילום: רן בירן

הפסטה הזאת תתאים לרוטבי חמאה או שמנת בתיבול מינימלי ופחות לרוטבי עגבניות ובשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטה

לרוטב פטריות אספרגוס

אופן ההכנה

1

מבשלים סלק במי מלח כשעה עד ריכוך (אם משתמשים בסלקים בוואקום, אין צורך לבשל). מצננים, מקלפים וטוחנים.

מכינים פסטה

2

מניחים קמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. מניחים בגומה חלמונים, ביצה ו־200 גרם ממחית הסלק ומערבבים עם הקמח. ממשיכים בלישה איטית כ־20 דקות לקבלת בצק אחיד, נוקשה ואלסטי (אפשר גם במיקסר, אבל הבצק נוקשה והמיקסר מתקשה לעבדו). אוספים לכדור, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.

3

מחלקים את הבצק לשניים ומעבירים כל חלק במכונת פסטה מספר פעמים לקבלת יריעות בעובי 1/2 - 1 מ”מ (עובי בריסטול). חותכים את הרצועות למקטעים ברוחב 30 ס”מ ואת המקטעים לרצועות ברוחב של כ־1/2 ס”מ (אם יש, מעבירים את הרצועות בסכיני הטליאטלה במכונת הפסטה).

מכינים רוטב, מבשלים פסטה ומגישים

4

מניחים את כל חומרי הרוטב במחבת רחבה שתוכל להכיל גם את הפסטה ומטגנים 3־4 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך. מוסיפים כוס מים, מגביהים להבה ומבשלים 3־4 דקות עד שהמים מתאדים. מנמיכים להבה לבינונית.

5

במקביל מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים דקה. מוציאים את הפסטה ממי הבישול בעזרת מלקחיים ומעבירים למחבת הרוטב, מערבבים תוך נענוע המחבת עד שהפסטה נעטפת ברוטב ומגישים.