מתכון

טרטר דג ים על בצק טארט ושטרויזל מלוח

מנה מרשימה אבל פשוטה להכנה, שמבוססת על שימוש בחומרי גלם טריים

12,683 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
טרטר דג ים על בצק טארט ושטרויזל מלוח של שף אסף גבאי. צילום: נועם פריסמן
טרטר דג ים על בצק טארט ושטרויזל מלוח של שף אסף גבאי. צילום: נועם פריסמן

"זו מעין ברוסקטת דג, אבל היא מוגשת על בצק טארט פריך במקום על לחם. שטרויזל מתובל בזרעי כוסברה מוסיף קראנצ'יות ונותן קיק חזק של טעם".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק טארט

לשטרויזל

לאיולי

לטרטר

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הטארט

1

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה, סוכר, אבקת סוכר ומלח כדקה לתערובת חלקה. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים חלמון וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע בתערובת. מוסיפים קמח ומערבלים עוד 30 שניות, עד קבלת גושי בצק.

2

אוספים את גושי הבצק לכדור, משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות במקרר, עד שהבצק יציב למגע.

3

מחממים תנור ל־ 160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי חצי ס"מ. חותכים לשישה מלבנים ומניחים בתבנית במרווחים. אופים 15 דקות עד הזהבה. מצננים את הבצק ומשאירים את התנור דולק. מרפדים תבנית נוספת בנייר אפייה.

מכינים את השטרויזל

5

מניחים את כל המרכיבים בקערה, לשים בעזרת הידיים ומפוררים בעדינות לקבלת שטרויזל. אופים 20 דקות, מערבבים בעדינות בעזרת כף ממשיכים לאפות עוד 10 דקות, עד שהשטרויזל מזהיב.

מכינים את האיולי

6

טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, למעט שמן, לתערובת אחידה ותפוחה. מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי עבודת מעבד המזון, וממשיכים לטחון לאיולי חלק וסמיך.

מכינים את הטרטר

7

מערבבים בקערה דג,שמן זית, עירית, מלח ופלפל.

מרכיבים את המנה ומגישים

8

מורחים על כל מלבן טארט שכבה דקה של איולי, מניחים מעל שתי כפות טרטר ופרוסות צנונית, מפזרים שטרויזל ומגישים.