החומרים טבלת מידות ומשקלות
לחריף מותסס
ללאבנה
לזעתר עלי תאנה
לקליפות תפוז מיובשות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את החריף המותסס
1
טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים.
2
מעבירים את תערובת החריף לצנצנת, מכסים בבד או נייר ומתסיסים 4 ימים, תוך כדי ערבוב פעם ביום.
מכינים את הלאבנה
3
מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים על חיתול בד בתוך מסננת המונחת על קערה. מעבירים למקרר ל־36 שעות, עד קבלת לאבנה יציבה ומוצקה.
מכינים זעתר עלי תאנה וקליפות תפוז מיובשות
4
חולטים עלי תאנה בסיר עם מים רותחים כ־5 דקות. מסננים.
5
פורשים בתבניות את עלי התאנה וקליפות תפוזים ומייבשים בתנור בחום מינימלי עם מאוורר במשך 24 שעות.
6
טוחנים במטחנת תבלינים את עלי התאנה, סומק ומלח לתערובת חלקה ירקרקה. מוסיפים שומשום ומערבבים.
7
טוחנים דק במטחנת תבלינים נקייה את קליפות התפוזים.
8
מעבירים את הלאבנה לצלחת הגשה. מכסים בשמן זית, מעטרים בזעתר עלי התאנה, בקליפות התפוז ובחריף המותסס (שומרים את השאריות במקרר עד חודש) ומגישים לצד פיתות חמות.