מתכון

לזניה ראגו

שף חמודי עוקלה חושף את המתכון של מסעדת איטליאנו דה קוסטה ללזניה משובחת

20,542 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
לזניה ראגו של שף חמודי עוקלה. צילום: חיים יוסף
לזניה ראגו של שף חמודי עוקלה. צילום: חיים יוסף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים חצי כוס שמן זית בסיר, מניחים את כל הירקות ומטגנים קלות. מוסיפים בשר, ומערבבים במשך כחמש דקות, מוסיפים את העגבניות, ציר עגל, ולבסוף התבלינים. מבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה.

2

שופכים את השמנת המתוקה לקערה ומוסיפים את הקמח ומערבבים היטב (להשוואת טמפרטורה) ומוסיפים לתבשיל. מבשלים במשך עשר דקות נוספות עד שהתבשיל סמיך.

3

בתוך תבנית מניחים דפי לזניה, מעל יוצקים תבשיל הבשר וכך 3 פעמים.

4

מפזרים מעל דפי הלזניה האחרונים, מוצרלה ופרמזן (ניתן להוסיף גם באמצע החימום בתנור או לקראת סוף הבישול) מכניסים לתנור שחומם ל- 140 מעלות למשך כ-50 דקות.

5

לאחר מכן מחממים עוד עשר דקות בחום של 180 מעלות.