רגע לפני שניגשים לאפייה קופצים לבלוג: אפיית לחם מחמצת – מפת השלבים, כל ההסברים שיעזרו לכם להבין אילו תהליכים הלחם שלכם עובר
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
לשים את כל החומרים במיקסר בעזרת וו לישה 3-2 דקות במהירות איטית. מכסים את קערת המיקסר בניילון ומשהים ל-60-30 דקות.
2
מוסיפים מלח ולשים במהירות גבוהה, 4-3 דקות. מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים ידנית על משטח עבודה מקומח קלות עד לקבלת בצק חזק, מוצק וחלק. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומניחים לשעתיים - שעתיים וחצי לתסיסה.
3
מחלקים את הבצק לשתי חלקים במשקל זהה. יוצרים מכל חלק כדור או אליפסה (תלוי בצורת הכיכר הסופית בה אתם מעוניינים- עגולה או מוארכת), ומניחים ל-10 דקות.
4
מעצבים את הכיכרות לצורה הרצויה (אפשר גם להניח בתבנית לחם מרופדת נייר אפייה) ומניחים לתפיחה נוספת של שעתיים -שעתיים וחצי. כששקע שנוצר למגע אצבע בפני הבצק נסגר באיטיות הבצק מוכן לאפייה. אם השקע נסגר במהירות תנו לבצק עוד זמן, אם השקע לא נסגר כלל, חורצים בעדינות את פני הבצק ואופים מיד.
5
מחממים תנור ל-240 מעלות, מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
6
חורצים 4-3 חריצים בעומק של 3-2 ס"מ לרוחב כל כיכר.
7
אופים 10 דקות, מוציאים את תבנית המים ומורידים את הטמפ' ל-220.
8
אופים 20 דקות נוספות. ב-5 הדקות האחרונות לאפייה, פותחים חרך בתנור (אפשר פשוט לתקוע מזלג בדלת), כדי לייצר סביבת אפייה יבשה.
9
מצננים את הכיכר מחוץ לתנור 3 שעות לפחות.