מתכון

לחמניות סלק וקשיו

לחמניות רכות בצבע סגול מדהים המגיע מסלק המוטמע בבצק. אפשר לאפות ואפשר לאדות, ואתם בחצי הדרך לכריך המושלם

19,401 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
לחמניות סלק של ברי יוגב. צילום : סבינה ולדמן
לחמניות סלק של ברי יוגב. צילום : סבינה ולדמן

איך עלה הסלק למעמד של כוכב? קראו בבלוג של ברי יוגב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את הסלק עד לריכוך, קולפים וטוחנים (אם משתמשים בסלק מבושל מדלגים על שלב הבישול). אמורה לצאת כמות של כ-590 גרם סלק.

2

מערבבים את הקמח עם השמרים בקערית קטנה.

3

לשים במיקסר בעזרת וו לישה מחית סלק, חמאה רכה ודבש לתערובת אחידה (כדקה). מוסיפים את תערובת השמרים והקמח ולשים 3 דקות לבצק אחיד וגמיש. במידה והבצק קשה מאוד מוסיפים כף מחית סלק.

4

מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות גבוהה לקבלת בצק נוקשה חלק ואחיד. מוסיפים את אגוזי הקשיו ולשים 2 דקות נוספות או מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומטמיעים את האגוזים בלישה ידנית - מותחים את הבצק לעלה עבה, מניחים במרכז את האגוזים ומקפלים את הבצק מעליהם. לשים עד שהאגוזים מתפזרים בבצק באחידות.

לחמניות סלק של ברי יוגב. צילום : סבינה ולדמן

5

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת מטבח ומניחים להתפחה של שעה.

6

מחלקים את הבצק לכדורים של 120-100 גרם. מכדררים כל כדור בצק בידיים או מעצבים ללחמנייה מאורכת. מניחים את הלחמניות על תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים בניילון או במגבת מטבח לחה ומתפיחים לשעה.

לחמניות סלק של ברי יוגב. צילום : סבינה ולדמן

7

מחממים את התנור ל-180 מעלות. אם רוצים, חורצים את פני הלחמניות (החריצה היא עניין אסתטי בלבד, הלחמניות נאפות בחום בינוני ולכן לא זקוקות לחריצים המשמשים כארובות לשחרור אדים ממאפים שנאפים בחום גבוה). אופים 20-15 דקות עד שתחתית הלחמניות משחימה.

8

אם רוצים, אפשר גם לאדות את הלחמניות. מניחים אותן ברווחים של כמה ס"מ זו מזו בסלסלת התפחה, מכסים את הסלסלה ומאדים 20-15 דקות עד שפני הלחמניות אטומים לגמרי.

9

מצננים את הלחמניות (אפויות או מאודות) על רשת צינון (או רשת תנור מכוסה בנייר אפייה מחורר קלות.

עוד מתכוני אפייה בבלוג של ברי יוגב