מתכון

לחמניות שניצל

לחמניות במרקם של לחם רך, אבל חזה העוף והחרדל המוטמעים בבצק וציפוי פירורי הלחם נותנים חוויה של שניצל עסיסי

36,369 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
  • לחמניות שניצל. צילום: דן פרץ
    לחמניות שניצל. צילום: דן פרץ
  • לחמניות שניצל. צילום: דן פרץ
    לחמניות שניצל. צילום: דן פרץ

אנחנו אוכלים לחמניות עם מרק ומנגבים רוטב עם פרוסת חלה, אבל לאפות כתף טלה בתוך לחמנייה או להטמיע גספאצ’ו בבצק — זה כבר נראה מוזר. ארז קומרובסקי מפסיק לחשוב על בישול ואפייה כעל תחומים נפרדים ומוציא מהתנור מאפי ארוחה נפלאים כמו לחמניות שניצל, לחמניות פלאפל מתובלות ולחמניות סרטנים מתוקות ושחומות.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מנפים קמח לתוך קערת מיקסר, מפוררים פנימה שמרים ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים חרדל דיז’ון ומים ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש.

2

מוסיפים בשר עוף טחון ומלח ולשים 4 דקות לפיזור אחיד.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומעבירים למקרר להתפחה של 3 שעות עד שהבצק תופח אך עדיין גמיש למגע אצבע.

מעצבים את הלחמניות, מצפים, מתפיחים שוב ואופים

4

טורפים את חומרי הציפוי מלבד פירורי הפנקו.

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 25×50 ס”מ וחותכים ל-25 לחמניות מלבניות בגודל 5×10 ס”מ האחת. טובלים כל לחמנייה בעדינות בתערובת הציפוי ומצפים בפירורי פנקו.

6

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור הפוכה ומקמחים קלות. מניחים את הלחמניות על הנייר במרווחים של 2 ס”מ לפחות, מכסים בניילון ומתפיחים שעה.

7

1/2 שעה לפני האפייה מניחים אבן שמוט במרכז התנור (אם אין, אפשר להניח תבנית תנור רגילה הפוכה) ותבנית קטנה בתחתיתו ומחממים את התנור ל-230 מעלות.

8

מחליקים את נייר האפייה שעליו מונחות הלחמניות על האבן ויוצקים במהירות 1/2 כוס מים לתבנית שבתחתיתו (כדי ליצור אדים).

9

אופים כ-15 דקות עד שפני הלחמניות מזהיבים.