מתכון

מיני לפתות קונפי

הלפתות הן הזנוחות שבשורשים, וחבל. הטעם שלהן נורא מעניין - קצת מתוק, קצת מריר, אדמתי ועשבוני

5,209 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
מיני לפתות קונפי של רינת צדוק. צילום: שני בריל
מיני לפתות קונפי של רינת צדוק. צילום: שני בריל

שיטת הבישול הזאת מעצימה את כל הטעמים האלו. את הלפתות המוכנות מגישים כמו שהן, טוחנים לממרח או פורסים ומגישים עם בשר צלוי.

צנצנת בנפח 400 מ״ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים את כל המרכיבים בסיר קטן ומכסים בשמן זית. מבשלים על אש נמוכה 40־50 דקות עד שהלפתות רכות. מעבירים לצנצנת עם השמן. נשמר עד 3 חודשים.