ההבדל העיקרי הוא שמרקמה של שעועית הלימה רך יותר מזה של גרגרי החומוס, כך שמתקבל ממרח הרבה יותר קרמי. היוגורט מעגל ומאחד את הטעמים ומוסיף חמיצות רעננה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הממרח
1
שמים את השעועית בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שהצטבר על פני הנוזלים, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה 45 דקות עד שהשעועית רכה לגמרי. מכבים את האש, מתבלים במלח ומשהים 10 דקות. מסננים ונפטרים מכמה שיותר קליפות ריקות של שעועית שהשתחררו במהלך הבישול.
2
מעבירים את השעועית למעבד מזון, מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים למחית אחידה. מומלץ להעביר את התערובת דרך מסננת לקבלת מרקם חלק.
להגשה
3
מתבלים נבטי צנונית במיץ לימון ומלח.
4
מורחים את הממרח על צלחת הגשה כמו חומוס, מסדרים במרכז מסלט הנבטים ומגישים עם לחם או פיתות.