מתכון

מקלובה פירות ים

המקלובה המסורתית יורדת לים וחוזרת רעננה במיוחד

6,549 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
מקלובה פירות ים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
מקלובה פירות ים של זוזו חנא. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הגרסה שלי לתבשיל האורז המסורתי היא חגיגה צבעונית ועשירה שכוללת את כל פירות הים שיש בנמצא. כמו בגרסה המסורתית גם כאן הירקות והדגים עוברים בישול חלקי לפני שהם נכנסים לסיר המקלובה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשכבת הירקות

לשכבת פירות הים

למקלובה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את הירקות

2

מסדרים את כל הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל שחור גרוס.

3

אופים 20 דקות עד שהירקות מזהיבים אך לא לגמרי מבושלים.

מכינים את פירות הים והדגים

4

חולטים את כל פירות הים למעט הברבוניות במים רותחים (בנפרד או יחד) 3 דקות ומעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. מסננים מהמים ומייבשים בעדינות על נייר סופג.

5

מטגנים את הברבוניות בשמן עמוק 2 דקות ומעבירים לנייר סופג.

מרכיבים את שכבות המקלובה, מבשלים ומגישים

6

מביאים ציר לרתיחה בסיר ומתבלים במלח, פלפל לבן, כמון, בהראט, כורכום והל.

7

מחממים סיר שני, גדול ורחב, עם 2 כפות שמן זית. מניחים את כל פירות הים בסיר, עליהם מניחים את הירקות ומעל הכל - אורז. יוצקים את הציר הרותח בזילוף דק צמוד לדופן הסיר ומניחים צלחת על התכולה. מנמיכים ללהבה מינימלית, מכסים ומבשלים 30 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 20 דקות.

8

הופכים על צלחת הגשה גדולה ומגישים.