מתכון

מקרל מעושן על תפוח אדמה מדורה

הטעמים המעושנים של המקרל משלימים את טעמי המדורה של תפוחי האדמה

2,703 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
מקרל מעושן על תפוח אדמה מדורה של יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
מקרל מעושן על תפוח אדמה מדורה של יחיאל זינו. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

ל-מקרל כבוש בטכניקה יפנית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מפזרים מלח גס בתבנית תנור ומניחים עליו תפוחי אדמה. מכסים ברדיד אלומיניום. אופים כשעה.

3

חורכים את תפוחי האדמה על להבה גלויה 10 דקות מכל הצדדים עד שהם מקבלים חריכה יפה (בדומה לחריכת פלפלים או חצילים).

4

מעבירים לקערה ומועכים קלות בעזרת מזלג. מתבלים בשמן זית, מלח ובצל ירוק. מניחים מעל את המקרל ומעליו ג’ינג’ר כבוש. מגישים עם שמנת חמוצה.