החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציר עוף
למרק
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הציר
1
מניחים בסיר גדול מאוד את כל מרכיבי הציר, מכסים במים רותחים, מרתיחים, מקפים (מסירים את הקצף והלכלוך), מקטינים את האש, מכסים ומבשלים 4־5 שעות. מסננים. מנצלים את הירקות למנות אחרות ושומרים את הציר - אפשר להקפיאו במנות לשימוש נוח.
מכינים את המרק
2
מחממים 2 ליטרים מהציר ומתבלים במלח.
3
כשהציר על סף רתיחה מוסיפים לסיר שום ירוק, פול וכוסברה, מתבלים במלח, מבשלים כ־5 דקות, מתקנים תיבול ומוסיפים פלפל לבן בנדיבות. מגישים עם לימון סחוט.