זיניה ישראל, בת הדודה של בן זוגי אורי, חזרה להתגורר בדנמרק לפני שנים והפכה את התחביב שלה – להסתובב בטבע וללקט פטריות ועשבים – למקצוע. המומחיות שלה הפכה לשם דבר וכיום היא משמשת כמלקטת של מסעדת נומה-המתכון הזה שלה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים שאלוט וכרשות ומטגנים 5 דקות מעל להבה בינונית עד שהם הופכים שקופים, מדי פעם מערבבים.
2
מוסיפים פטריות מכל הסוגים ומטגנים כ־10 דקות עד שהן משחימות ומתקרמלות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים סירופ מייפל ומקרמלים 2 דקות.
3
מוסיפים מיץ לימון וחומץ מבשלים 2 דקות עד שהחומץ מתאדה. מוסיפים פלפל שחור, צ'ילי גרוס, מלח ותימין ומערבבים. מוסיפים ברנדי ומיד מציתים אותו. מניחים ללהבה להיכבות, מוסיפים מים רותחים וחלב שקדים ומערבבים. מבשלים מעל להבה נמוכה 10 דקות. מקררים מעט וטוחנים עם בלנדר מוט. במידה והמרק סמיך מדי, מוסיפים מים.
מכינים פטריות מלך היער להגשה
4
מחממים שמן זית במחבת וצורבים פטריות מלך היער 4־5 דקות מכל צד עד שהן נצרבות ומשחימות. יוצקים את המרק לקעריות, מניחים בכל קערית כמה פרוסות פטריות מלך היער ומגישים.