למי שמעדיף לשלב במקום הפתיתים מפתול ביתי: מתכון למפתול
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למפתול
לסלט
להגשה
אופן ההכנה
1
מכינים את הפתיתים לפי הוראות היצרן ובמקום מים משתמשים בציר עוף. מתבלים את הפתיתים בכמון ובהרט.
2
מחממים תנור ל־250 מעלות. מסדרים דלורית ובצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במלח ופלפל וצולים כ־25 דקות עד שהירקות מזהיבים ומתרככים.
3
חולטים את האפונה במים רותחים כ־2 דקות, מעבירים לקערת מי קרח ומסננים.
4
מכינים את הרוטב: מערבבים את הפלפל צ'ילי בקערית עם סילאן, מיץ לימון ושמן זית.
5
מפרידים את העלים מהעשבים וקוצצים גס את האגוזים. מערבבים את הירקות הקלויים, העשבים, האפונה, הפתיתים המתובלים והרוטב. מפזרים מעל אגוזים. אפשר להוסיף גם פירורי לאבנה או ג'יבנה מעל.