החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-140 מעלות. משמנים את התבנית ועוטפים אותה היטב ברדיד אלומיניום כדי למנוע חדירת מים בעת האפייה.
2
ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או מעל ביין מארי.
3
בינתיים מעבדים חמאה ואבקת סוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-4-3 דקות עד לקבלת קרם רך וחלק (חשוב לא להקציף).
4
כשהשוקולד עדיין חם, מוסיפים אותו לקערת המיקסר ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת-אחת וממשיכים לעבד שהן נבלעות בתערובת. יוצקים את התערובת לתבנית.
5
מניחים את התבנית עם העוגה בתוך תבנית גדולה יותר. ממלאים את התבנית הגדולה במים עד חצי גובה התבנית עם העוגה.
6
אופים כ-60-50 דקות (או 18-14 דקות אם אופים ברינגים אישיים) עד שפני העוגה יציבים. מצננים ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות.
7
לפני ההגשה מביאים את העוגה לטמפ’ החדר. מפזרים מעט קקאו ומגישים.
8
הצעת הגשה: כל השוקולדיות ההיסטרית הזאת מבקשת משהו רענן וחמצמץ שיהווה ניגוד. הבחירה שלי היא שמנת חמוצה עם מעט תמצית וניל. לא צריך אפילו להמתיק, העוגה מתוקה דיה.