זו עוגה שאני אוהב להכין כשהשבת נכנסת, חברים מגיעים בערב ואני קולט שלא הספקתי לקנות מצרכים. היא מכילה 5 רכיבים שתמיד יש בבית ודורשת כלום עבודה. והכי חשוב: היא כל כך רכה וטעימה, שממש בא לבכות.
להכנת העוגה הצטיידו בתבנית בקוטר 24 ס"מ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
לשימון התבנית
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית במעט חמאה ומרפדים את תחתיתה בעיגול נייר אפייה.
2
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים ומוסיפים קקאו.
3
מקציפים חלמונים עם מחצית מכמות הסוכר למרקם אוורירי בקערה גדולה (כ-4 דקות). מקפלים פנימה את תערובת השוקולד.
4
מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת לקצף יציב אך לא נוקשה. מקפלים לתוך התערובת.
5
יוצקים כ-3/4 מהתערובת לתבנית ומעבירים את היתר למקרר.
6
אופים 25-20 דקות עד שפני השטח מתייצבים וסכין שמכניסים למרכז העוגה יוצא טיפה לח. מצננים את העוגה בטמפ' החדר עד שהיא יציבה למגע ומשאירים את התנור פועל.
7
מורחים מעל את מה ששמרנו מתערובת השוקולד (אפשר לרכך מעט במיקרוגל) ואופים 15-10 דקות נוספות. מצננים.
8
בסמוך להגשה מפדרים באבקת קקאו ו/או אבקת סוכר. העוגה נשמרת עד 5 ימים במקרר. מגישים בטמפ' החדר.