החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשימון וציפוי התבנית
אופן ההכנה
1
ממיסים שני סוגי שוקולד וחמאה במיקרוגל או על ביין מארי. מצננים לטמפ’ החדר.
2
מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומקמחים בתערובת הקמח והקקאו. מנערים כדי להיפטר מעודפים.
3
מקציפים ביצים, סוכר ודבש כ 10- דקות עד שהתערובת משלשת את נפחה. צריך סבלנות, אבל בסוף זה קורה.
4
מוסיפים קמח לתערובת השוקולד המומס ומערבבים היטב. מקפלים לתוכה בעדינות שליש מקצף הביצים, ואז שליש נוסף ואחר כך את השליש האחרון.
5
יוצקים מייד לתבנית ומפזרים דובדבנים בצורה אחידה ככל האפשר. משקעים את הדובדבנים מעט לתוך הבלילה.
6
אופים מייד במשך כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא לח עם פירורים לחים.
7
מצננים מעט ומחלצים מהתבנית. פורסים בסכין חד ומגישים. העוגה נשמרת יפה בקירור כשבוע, אך כדאי מאוד להגיש אותה בטמפ’ החדר.