הצעת הגשה: מכינים קצפת מוקה — מקציפים 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם כפית קפה נמס ו-2 כפות אבקת סוכר — ומורחים על העוגה.
טיפ: איך נפטרים מהקליפה החומה של אגוזי הלוז?
קולים את אגוזי הלוז כ-10 דקות ב-170 מעלות ומניחים על מגבת מטבח נקייה. משפשפים את האגוזים במגבת עד שהם משילים מעצמם את הקליפה הדקיקה.
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרנג
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
מכינים את העוגה
2
ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי ומצננים מעט.
3
מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים חלמונים אחד-אחד ומערבלים היטב לאחר כל הוספה עד להטמעה מלאה. מוסיפים את השוקולד המומס, אבקת קפה נמס, רום ומלח וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה.
4
מקציפים חלבונים בקערת מיקסר נקייה ויבשה כ-2 דקות לקצף רך. מקפלים כ- 1/4 מכמות הקצף לתוך בלילת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את יתרת הקצף בתנועות קיפול. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים.
5
אופים כ-25 דקות עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים אותה מהתנור, אך משאירים אותו פועל. מצננים מעט את העוגה. היא תאבד מעט מגובהה במהלך הצינון, וזה בסדר.
מכינים את המרנג ומשלימים את האפייה
6
מערבבים היטב שוקולד קצוץ, אגוזים וקורנפלור.
7
מקציפים חלבונים. ברגע שנוצר קצף מוסיפים סוכר באיטיות ובהדרגה וממשיכים להקציף כ-8 דקות לקצף מבריק ונוקשה. מקפלים את תערובת האגוזים והשוקולד לתוך הקצף.
8
מצפים את עוגת השוקולד במרנג ויוצרים תלוליות בעזרת כף או סכין.
9
אופים כ-30 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב קלות.
10
מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מעבירים סכין חד בין דפנות העוגה לתבנית ומחלצים אותה בזהירות. מגישים בטמפ' החדר.