מומלץ להגיש אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגה
לקליפות התפוזים המסוכרות
להגשה
אופן ההכנה
העוגה
1
ממיסים בקערה בינונית מעל בן מארי (או במיקרוגל) את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה מאוד.
2
מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים בזה אחר זה, ולאחר כל הוספה טורפים את התערובת בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
3
מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, תמצית הווניל, מיץ התפוזים, קליפת התפוז וליקר התפוזים, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.
4
מקציפים במהירות גבוהה בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים עם המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.
5
מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים עד לקבלת תערובת אחידה.
6
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-35-30 דקות, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכזה.
7
מוציאים את העוגה מהתנור, עוטפים אותה (בעודה חמה) ברדיד אלומיניום ומניחים לה להצטנן מכוסה כדי שתישאר רכה ועסיסית.
קליפות התפוז המסוכרות
8
מניחים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.
9
מוסיפים לסיר את קליפות התפוזים ומבשלים במשך 15-10 דקות על אש נמוכה מאוד.
10
מסננים את הקליפות מהסירופ ומייבשים אותן היטב על נייר סופג.
ההגשה
11
מניחים במרכז העוגה המוכנה את קליפות התפוזים המסוכרות ומפזרים מעל אבקת סוכר.