תמי: "זיגי, חברה טובה מגרמניה, נתנה לי פעם מתכון מוצלח לעוגת תפוחים. שיניתי מעט את הבסיס ואת הציפוי, אבל היא תמיד תהיה העוגה של זיגי".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס בצק פריך:
למלית:
לבלילה:
לציפוי שקדים:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
מכינים את הבסיס:
2
מערבלים קמח, סוכר וחמאה במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים מים וביצה בהדרגה. מעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
3
משטחים את הבצק בתבנית.
מכינים את המלית:
4
מערבבים תפוחים עם מיץ לימון ומסדרים על הבצק.
מכינים את הבלילה ואופים:
5
מערבלים חמאה, סוכר, קליפת לימון וביצה במיקסר עם וו גיטרה ומוסיפים לסירוגין קמח ושמנת מתוקה לקבלת בלילה חלקה. יוצקים את הבלילה על התפוחים.
6
אופים כ-20 דקות עד שפני העוגה מזהיבים קלות אבל העוגה עדיין לא מוכנה.
מצפים ומשלימים את האפייה:
7
מערבבים שקדים עם סוכר וחלבון.
8
מוציאים את העוגה מהתנור (משאירים אותו פועל) ומצפים אותה בתערובת השקדים.
9
אופים 25-20 דקות נוספות עד שהשקדים משחימים ופני העוגה יציבים. מצננים ומצפים באבקת סוכר.