מתכון

פאי על מקל במלית מרציפן ודובדבני אמרנה

התוכנית המקורית היתה להכין פאי פקאן על מקל, אבל המלית הלחה לא עמדה בעומס

2,817 בשלנים התעניינו במתכון זה
פאי על מקל במלית מרציפן ודובדבני אמרנה . צילום: בועז לביא
פאי על מקל במלית מרציפן ודובדבני אמרנה . צילום: בועז לביא

לכן החלפנו את המלית במרציפן (חומר ידידותי לעיצוב) ובדובדבני אמרנה, שמוסיפים עסיסיות בלי חשש שירטיבו את הבצק. כדי להעמיד את הפאי על המזנון, נעזרנו בספוג פרחים עטוף בנייר משי.

בנוסף למרכיבים דרושים 30 מקלות סוכרייה מנייר דחוס (להשיג בחנויות מתמחות או בחנויות יצירה) וסרטי סאטן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לזיגוג וזרייה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים חמאה וקמח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות איטית לתערובת פירורית.

2

מערבבים בקערה נפרדת מים, מלח, סוכר וקינמון. מוסיפים לתערובת הקמח ומערבלים במהירות בינונית רק עד לקבלת בצק. יוצרים מהבצק מלבן במינימום תנועות, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

מכינים את המלית:

3

מגלגלים מרציפן ל-30 כדורים בקוטר 1 ס”מ.

מרכיבים:

4

מרפדים תבנית בנייר אפייה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי כ-2 מ”מ. קורצים עיגולים או פרחים בקוטר 5 ס”מ בעזרת כוס או חותכן עוגיות. על כל עיגול בצק (או פרח) מניחים מקל סוכרייה, כך שיגיע עד מרכז העיגול. מניחים על קצה המקל כדור מרציפן ו-1/2 דובדבן. מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה, מניחים על המלית עיגול נוסף של בצק ומהדקים.

5

מסדרים את העוגות בתבנית ומעבירים למקרר לשעה (או למקפיא ל-20 דקות).

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

מערבבים סוכר וקינמון. מברישים את המאפים בביצה טרופה משני הצדדים וזורים מעל מעט מתערובת הסוכר והקינמון.

8

אופים כ-15 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב. מצננים לטמפ’ החדר לפני שמחלצים מהתבנית.

9

מעטרים על ידי קשירת סרט סאטן על כל מקל.