מתכון

פיתות שטוחות מקמח מלא מקומי

לוקחים את הבצק בקופסה לשטח ואופים את הפיתות על האש

3,324 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
פיתות שטוחות מקמח מלא מקומי של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם
פיתות שטוחות מקמח מלא מקומי של רינת צדוק. צילום: אמיר מנחם

אפשר ועדיף להכין את הבצק הזה לילה או אפילו יום מראש ולהניח במקרר. מדי פעם (ולפחות שלוש פעמים) מקפלים את ארבע הפינות של הבצק כלפי המרכז והופכים כשהקפלים כלפי מטה.

מגישים עם רוטב פלפלים חריפים מותססים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הצעת הגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מערבבים שמרים ומים, מוסיפים קמח, סירופ מייפל, מלח ושמן זית ולשים כ־3 דקות (ידנית או במיקסר עם וו לישה) עד לקבלת בצק אחיד. מניחים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ־30 דקות. מקפלים את הבצק פנימה מארבעת הפינות, הופכים כשהקיפולים כלפי מטה ומתפיחים עוד 30 דקות ועד יממה (עדיף) במקרר. חוזרים על פעולת הקיפול לפחות שלוש פעמים במהלך ההתפחה.

2

מחלקים את הבצק ל־15־18 כדורים במשקל של כ־50 גרם כל אחד ומניחים על מגש מקומח. מכסים במגבת. מקמחים כדור בצק ומרדדים על משטח עבודה מקומח עד לקבלת עלה בעובי של כ־1/2 ס"מ (לא דק יותר – הפיתות נקרעות).

3

מדליקים גריל פחמים. מעבירים כל עלה בצק (הכי קל על המערוך) ישירות לרשת המנגל. צולים כ־3 דקות עד שהחלק המונח על הרשת משחים. הופכים וצולים עוד דקה־שתיים. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת.

הצעת הגשה

4

מניחים על מגש מערום פיתות עם ירקות צלוים בטאבון או על המנגל (חציל, קישואים, פטריות מלך, עגבניות שרי) לצד טחינה, רוטב פלפלים חריפים מותססים, עמבה ודבש ענבים.