מתכון

פסטה פאקרי עם פסטו, ריקוטה ושקדים

מנת הפסטה פאקרי (צינורות צרים) אופיינית לג'נובה שבאיטליה וכאן היא מוגשת עם ריקוטה, שקדים ופסטו טרי וריחני

8,331 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy
פאקרי פסטו עם ריקוטה פרסקה ושקדים של מיכל לוי מביסטרו בראון. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל; כלים: TUSCAN WOMAN STONEWARE - COLLECTION BY Nonna Peppy

כשהגעתי לג'נובה נפגשתי עם בעלת המסעדה שבה הייתי צריכה להתחיל לעבוד. חשבתי לעצמי כמה הנסיעה ברכבת לאורך הים הייתה מופלאה, ושאולי ג'נובה תהיה לי לבית. בערב, אחרי יום העבודה הראשון שלי במסעדה, שאת רוב מה שאמרו לי בו בכלל לא הבנתי כי ידעתי רק כמה משפטים באיטלקית, הוזמנתי לביתה של בעלת המסעדה. נכנסתי למטבח קטן עם חלון שמשקיף לים והתחלנו לעשות ביחד פסטו. הפעם הראשונה שראיתי פסטה פאקרי (צינורות קצרים) הייתה אצלה במטבח. ברקע התנגן השיר "Parole Parole" וריחות הים התערבבו עם ריחות הבזיליקום, השום והלימונים. פאקרי פסטו שייכת לעד לאותו ערב מופלא.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפסטו

אופן ההכנה

1

טוחנים במעבד מזון שום, בזיליקום ומיץ לימון. מוסיפים גם חופן אגוזים (או שקדים) ופרמזן וממשיכים לטחון. מוסיפים שמן זית בהדרגה וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.

2

 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

3

ממלאים מחבת במים עד חצי הגובה, ומניחים על אש גדולה. כשהמים רותחים, מקטינים את האש, מוסיפים את הפסטו ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים למחבת את הפסטה, ומערבבים עד שהפסטו מצטמצם. מעבירים לצלחות הגשה, ומניחים על כל מנה כף ריקוטה פרסקה ומעט שקדים.