אני משתמשת בגבינת עיזים לבנה ורכה למריחה — היא עוטפת את הפסטה כאילו היתה מסקרפונה. אל תנסו לעשות את זה עם גבינה לבנה רגילה כי היא תתפרק.
גיוונים:
• מוותרים על גבינת העיזים ומשתמשים בשמנת מתוקה או שמנת לבישול, שמוסיפים ליין לפני הוספת הפסטה ונותנים להם להצטמצם מעט.
• מכינים פסטיצ'יו: שולחים לתנור לחצי שעה ב- 200 מעלות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים את הפסטה בסיר עם מי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה ומסננים.
2
מחממים מחבת גדולה או סיר רחב עם חמאה או שמן זית ומטגנים שומר עם שום ומרווה, מלח ופלפל על להבה בינונית-נמוכה 8 דקות או עד שמזהיב.
3
מגבירים את הלהבה, מוסיפים יין ומאדים 2 דקות. מוסיפים את הפסטה המסוננת ומערבבים בתנועות הקפצה. מוסיפים גבינה, מלח ופלפל ומערבבים 3-2 דקות עד שהיא עוטפת את הפסטה. מגישים.