היוגורט מוסיף עוד חלבון למנה וגם מעניק לפריטטה מרקם רך וקטיפתי מבפנים וצבע שזוף יפהפה מבחוץ.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות.
2
מחממים שמן זית במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומוסיפים שום, פלפל ירוק ואורגנו. מטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כדקה, עד שעולה ניחוח והשום הופך שקוף. מוסיפים בזיליקום וזוקיני ומטגנים כ־6 דקות נוספות, עד שהזוקיני מתרכך מעט אבל נשאר נגיס.
3
בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, ביצים, מלח ופלפל שחור. יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים על אש קטנה (ללא כיסוי) כ־10 דקות עד שהחלק העליון מתייצב מעט אך עדיין רוטט.
4
מפזרים תרד על פני הפריטטה ומעבירים את המחבת לתנור. אופים 6־7 דקות עד שהפריטטה מתייצבת לחלוטין.
דבר התזונאית: הזוקיני מכיל סיבים תזונתיים ומינרלים וגם מספק נוזלים. התרד מכיל שלל ויטמינים ומינרלים ואפילו נוגדי חמצון. מומלץ לשלב אותו בתפריט במגוון צורות – גם מבושל וגם טרי.
ערכים תזונתיים:
חלבון 8־17 גרם למנה
פחמימות 3־6 גרם למנה
שומנים 6־13 גרם למנה