"יש משהו כנעני קדום בשידוך בין בשר טלה לתאנה, ואם הייתי שפית בזמן תנכי, זה מה שהייתי מגישה. אפשר להריח במנה הזאת ארומה עתיקה של ארץ ישראל, והיא מזכירה לי את סבא שלי, שהיה ארכיאולוג ומשחזר עתיקות".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לשמן שום ואורגנו
לצלעות
לתוספת
אופן ההכנה
מכינים שמן שום ואורגנו
1
שמים את כל מרכיבי השמן בקלחת קטנה ומבשלים על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהשום מתרכך.
2
מחממים גריל פחמים או מחבת ברזל יצוק.
3
מערבבים בקערה את כל התבלינים לצלעות ומתבלים צלעות בתערובת. צולים את הצלעות על גריל או מחבת לוהטת כ־5 דקות מכל צד (מידת עשייה מדיום) ועוד 2 דקות בצד השומן, עד שהוא משחים. במקביל צולים תאנים וקישואים מכל הצדדים ולימונים מהצד של החתך כ־5 דקות, עד שהם מתחילים להיחרך.
מרכיבים את המנה ומגישים
4
מסדרים את הצלעות, התאנים והקישואים על צלחת הגשה. סוחטים מעל את הלימונים החרוכים, מתבלים בשמן שום ואורגנו ומגישים מיד.