רק דמיינו מעטפת פריכה של פולנטה, קמח אורז מלא וקמח קינואה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למעטפת
למלית
לטיגון:
אופן ההכנה
מכינים את הקינואה
1
מבשלים קינואה בסיר עם מים רותחים ושתי כפיות מלח (כמו פסטה) במשך 5 דקות ללא מכסה. מסננים, מוסיפים שמן ומערבבים. מניחים במסננת עד שהקינואה בטמפ’ החדר
בינתיים מכינים את המלית
2
מחממים שמן במחבת גדולה. מטגנים בשר ובצל תוך כדי ערבוב כ-10 דקות עד השחמה. מעבירים לקערה ומערבבים עם יתר החומרים. מוסיפים 3/4-1/2 כוס מים עד לקבלת עיסה אחידה.
מכינים את המעטפת
3
מערבבים את הקינואה עם כפית המלח הנותרת ויתר חומרי המעטפת בקערה גדולה. מוסיפים בהדרגה מים (עד 1 כוס) ולשים עד שנוצר בצק אחיד. לשים דקה על משטח עבודה. מחלקים את התערובת ל 18 כדורים.
ממלאים ומטגנים
4
מרטיבים מעט את הידיים. מהדקים כל כדור כמה פעמים בכף היד ומעצבים לצורת ביצה. יוצרים גומה במרכז וממלאים במלית הבשר. סוגרים ומהדקים היטב. מעבירים את הקובות להקפאה ל-15 דקות לייצוב.
5
מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה ומטגנים את הקובות בסבבים עד הזהבה.