אלכוהול ניטרלי, כמו וודקה, יוסיף חריפות מבלי להשפיע על הטעם. גם משקאות אניס (ערק, פסטיס), ג'ין או רום באים בחשבון – אבל שימו לב שהם מתאימים לשאר המרכיבים. מכיוון שאת האלכוהול מוסיפים ברגע האחרון – אפשר פשוט לטעום ולנסות. המתכון הבא יעבוד גם ללא האלכוהול.
מגישים עם קרוסטיני עם ירקות טריים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגספצ'ו
להגשה
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי הגספצ'ו מלבד המים בקערה, מכסים ומשרים לילה במקרר.
2
טוחנים במעבד מזון את החומרים שהושרו עם המים עד לקבלת תערובת חלקה.
3
מסננים את התערובת דרך מסננת דקה כדי להיפטר מקליפות וגרעינים. מעבירים את הגספצ'ו למקרר לשעה לפחות.
4
מערבבים את הגספצ'ו, טועמים ומתקנים תיבול. מוזגים את הגספצ'ו לכוסות קוקטייל, מוסיפים את הוודקה ומערבבים. מגישים עם הקרוסטיני.