שימו לב להכנת הגלידה כדאי להצטייד בתבנית שקעים מסיליקון ושקית זילוף (ללא צנטר).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לעוגיות
לקרם פיסטוק-יוגורט
לרוטב קרמל
אופן ההכנה
מכינים קרם פיסטוק-יוגורט
1
מקציפים שמנת מתוקה, יוגורט וסוכר לקבלת קצב יציב מאוד. מקפלים לתערובת מחית פיסטוק. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזליפים אותו לתבנית שקעים מסיליקון עד 3/4 גובה השקע. מניחים את התבנית על משטח יציב (כמו תבנית אפייה או קרש חיתוך גדול), דופקים אותה בעדינות על השיש כדי ליישר את פני הקרם ומעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (ועדיף ללילה שלם).
מכינים את העוגיות
2
מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.
3
ממיסים חמאה ושוקולד מעל בן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל. מוסיפים תמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה. מקציפים ביצים וסוכר כ-2 דקות לתערובת בהירה ותפוחה. מנפים קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח לתערובת ומעבדים כחצי דקה. מוסיפים את מסת השוקולד והחמאה ומעבדים כחצי דקה. מוסיפים אגוזים ומעבדים עד שהם מתפזרים בתערובת.
4
בידיים רטובות מגלגלים מהתערובת כדורים במשקל של כ-30 גרם, מניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ ומשטחים מעט. (אם רוצים לתת לעוגיות צורה מדויקת - אפשר לעצב כל עוגיה בתוך רינג משומן) אופים 15 דקות עד ששולי העוגיות יציבים והמרכז רך מעט. מצננים היטב.
מכינים רוטב קרמל
5
מפזרים סוכר השכבה אחידה על מחבת בעלת תחתית עבה ומבשלים עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בצבע ענברי. מוסיפים חמאה, שמנת ומלח וטורפים לתערובת חלקה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל את הקרמל כ-5 דקות נוספות, עד שצבעו מעמיק והוא מסמיך מעט. אם לא משתמשים מיד, אפשר לשמור את הרוטב במקרר ולחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.
מרכיבים את המנה ומגישים
6
מסדרים בכלי הגשה מחצית מהעוגיות ומיחים עיגול גלידה מעל כל עוגיה; נעזרים בפלטה או מעבירים מגבת טבולה במים חמים על תחתית ודפנות התבניות כדי לשחרר מתוכן את הגלידה בקלות. סוגרים כל קוקילידה בעוגיה נוספת, מזלפים מעל רוטב קרמל חם ומגישים מיד. אפשר גם לשמור את הקוקילידות המקפיא ורק לזלף רוטב לפני ההגשה.