מתכון

קציפת דבש עם פירורי עוגה ומנגו

קינוח כוסות מהפנט שמשלב את הדבש המסורתי עם מתיקות מנגו בשל

2,964 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קציפת דבש עם פירורי עוגה ומנגו של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
קציפת דבש עם פירורי עוגה ומנגו של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

ליאור משיח מסבירה במה באמת חשוב להתמקד כשמכינים קינוחים לערב החג

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציפת דבש

לפירורי עוגה

הרכבה

אופן ההכנה

מפעילים את הג'לטין

1

שמים את עלי הג'לטין במי קרח ל-10 דקות עד שהם מתרככים. סוחטים היטב ושומרים בצד.

2

מבשלים את הדבש בסיר בינוני מעל להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות עד שהוא מקבל צבע חום כהה. לא להיבהל, הוא ירתח ויקציף. מעבירים לקערה חסינת חום. מחממים באותו הסיר שמנת מתוקה עד סף רתיחה ומיד מוסיפים את הדבש, מערבבים היטב ומסירים מהאש.

3

טורפים חלמונים, סוכר ומלח בקערה נפרדת. מעבירים מעט מהדבש החם ומוסיפים לתערובת החלמונים, מערבבים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים להשוואת טמפרטורה ואז מעבירים את כל תערובת הדבש אל הביצים.

4

מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך ערבוב עד שהתערובת מגיעה ל-85 מעלות צלזיוס. אם אין מדחום מכניסים כף עץ לתערובת, מוציאים ומעבירים אצבע על התערובת שעל הכף ליצירת מעין שביל. במידה והשביל לא נסגר במהירות התערובת מוכנה. במידה והוא נסגר במהירות מבשלים עוד דקה או שתיים. מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הג'לטין המרוככים. ממתינים כמה שניות ומערבבים היטב עד שאין גושים. מסננים לקערה או כלי חסין חום (להיפטר משבבי ג'לטין שהתגבשו), מכסים ומצננים. שומרים במקרר לילה.

מכינים תחתית

5

מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מפוררים עוגה בחושה לתוך התבנית ואופים חצי שעה עד שהפירורים מתחילים להתקשות אך לא משנים את צבעם. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. לאחר שהפירורים התקררו, אפשר לשמור בכלי סגור עד חודש.

מרכיבים ומגישים

6

מקציפים 200 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מוציאים את תערובת הדבש מהמקרר ומקציפים לקרם חלק. מקפלים את הקצפת לתערובת הדבש, ומעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול או ללא צנתר.

7

מזלפים שכבה של כ-2 ס"מ ב-6 כלי הגשה אישיים. מפזרים מעל שכבת פירורי עוגה. מזלפים שכבה נוספת של קציפה, מעליה שוב מפזרים פירורי עוגה ומסיימים בשכבה דקה של קציפה. משאירים כ-1 ס"מ רווח בין הקציפה לבין שולי הכלי.

8

קולפים מנגו, נפטרים מהקליפה וושמיכים לקלוף גם את החלק האכיל והכתום ליצירת פסי מנגו דקים. מגלגלים את חתיכות המנגו לגלילים קטנים, ונועצים בשכבה העליונה של קציפת הדבש. יוצרים חלק עליון מלא בספירלות מנגו. מגישים מיד או שומרים במקרר מספר שעות ומגישים.

אפשר לעטוף בניילון ולשמור במקרר כמה שעות, אך רצוי לאכול באותו יום. אפשר גם להכין מיד ולהגיש.

להגשה בכלי זכוכית / כוסות / צנצנות