החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה
1
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, לשים בידיים כמה דקות להטמעת הטעמים, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
2
מגלגלים את הקציצות לגודל של כדורי פינג-פונג.
3
ממיסים חמאה בסיר רחב ונמוך ומטגנים בצל על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב כ-5 דקות עד שהבצל רך ומתחיל להזהיב. מגבירים את הלהבה, מוסיפים שום ופטריות ומטגנים עוד 4-3 דקות לצריבה קלה. מוסיפים קמח ומערבבים לציפוי.
4
מוסיפים יין וציר ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ואגוז מוסקט ומביאים שוב לרתיחה.
5
מוסיפים את הקציצות ומבשלים מכוסה כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות יציבות ומוכנות.
6
מוסיפים אורגנו, מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני ההגשה.
גיוונים:
- אפשר להכין את הרוטב גם ללא פטריות. מוותרים על האורגנו ומחליפים בכוס שמיר קצוץ.
- מוסיפים לתערובת הבשר 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.