מתכון

קציצות סרטנים ופולנטה

להכנת הקציצות חני מערבבת קמח תירס וגרגירי תירס טריים - כך הן יוצאות רכות מבפנים ופריכות מבחוץ

1,279 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קציצות סרטנים ופולנטה של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
קציצות סרטנים ופולנטה של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

איולי מתובל בחלפיניו וליים וסלט אבוקדו שולחים את כל העסק למקסיקו. אפשר למצוא בשר סרטנים קפוא בחנויות דגים ובחלק מסניפי ״טיב טעם״, והוא זול וטעים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לאיולי חלפיניו

לסלט אבוקדו

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה חלב ונוזל קוקוס. מוסיפים קמח תירס בהדרגה תוך כדי בחישה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת כ-10 דקות עד שהדייסה רכה וחלקה. מצננים עד שהיא נעימה למגע.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית שקעים ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

מעבירים את הפולנטה לקערה, מוסיפים את יתר חומרי הקציצות ומערבבים. ממלאים תבנית שקעים בתערובת עד ל 1/2- מגובה השקעים ואופים כ-12 דקות. מחלצים מהשקעים, מעבירים לתבנית תנור ואופים 12 דקות עד שהם זהובים.

4

מערבבים את חומרי האיולי בקערית.

5

מערבבים את חומרי הסלט בקערית.

6

מגישים לצד הקציצות כשהן חמות או בטמפ' החדר.