מתכון

שומר ותורמוס בציר עוף

מנה ראשונה מהממת שהיא בעצם מרק עוף מרוכז ומתובל בזעפרן שבתוכו מתבשל השומר

3,173 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
שומר ותורמוס בציר עוף של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
שומר ותורמוס בציר עוף של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

לילה השרייה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מסננים את התורמוס ממי ההשריה ומבשלים בשפע מים (ללא מלח) כשעה וחצי או עד ריכוך.

2

מניחים את התורמוס המבושל בסיר ומוסיפים את ראשי השומר. יוצקים ציר עוף ומתבלים במלח אטלנטי, פלפל לבן, זעפרן, פרחי שומר (או זרעי שומר), שום ופלפלי סודנייה. מבשלים על להבה נמוכה כֻ־35 דקות או עד שראשי השומר מתרככים.

שומר ותורמוס בציר עוף של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

3

מניחים בכל קערית הגשה 2־3 ראשי שומר, מעט תורמוס וציר, מפזרים מעל מעט כלי כוסברה ומגישים.

שומר ותורמוס בציר עוף של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן