החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם תירס
לתירס הצלוי
להגשה
אופן ההכנה
מכינים קרם תירס:
1
מגלחים את הגרעינים מקלחי התירס. מעבירים לסיר את הגרעינים והקלחים המגולחים (לא אוכלים אותם אבל הם מוסיפים המון טעם) ומוסיפים חלב עיזים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 25 ־ 30 דקות, עד שהתירס רך מאוד.
2
מוציאים מהסיר 1/2 כוס מנוזלי הבישול, נפטרים מהקלחים ומסננים. מעבירים למעבד מזון את גרעיני התירס המבושלים יחד עם נוזלי הבישול ששמרנו. מעבדים למחית גסה, מוסיפים חמאה ומלח ומעבדים עד שהחמאה נטמעת.
מכינים תירס צלוי:
3
מרתיחים שפע מי מלח בסיר וחולטים קלחי תירס בוסר 6 דקות עד שהם מתרככים אבל עדיין פריכים (החליטה נועדה להיפטר מהעמילן, לא לרככם ומסננים).
4
מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מושחים את תירס הבוסר בשמן זית, ממליחים וצולים כ־ 7 דקות להשחמה.
מרכיבים ומגישים:
5
מניחים בכל צלחת הגשה 1/3 מכמות הקרם ומעליו 2 קלחי תירס בוסר. מפזרים למעלה פקורינו בנדיבות ומגישים.
גיוון – אין לכם תירס בוסר? כך מכינים את המנה מתירס רגיל: מחליפים את תירס הבוסר ב-2 קלחי תירס רגילים (סה"כ 5 קלחי תירס, 3 לקרם ו-2 להגשה). לא מבשלים אותם אלא רק צולים כמפורט בשלב 4. בתום הצלייה מסירים מקלחי התירס את הגרגרים בעזרת סכין חדה ומניחים 1/3 מכמות הגרגרים בכל צלחת הגשה במקום תירס הבוסר.