מתכון

תפוחים מקורמלים

פרוסות תפוחים עדינות ומבושמות בארומות של קינמון וציפורן עוברות קרמול קצר ומתבשלות ביין לבן

19,841 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
תפוחים מקורמלים של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
תפוחים מקורמלים של יעל סלע. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

בזכות הבישול הקצר הן שומרות על מרקם מוצק מצד אחד, ומצד שני הסוכר וטעמי התבלינים נספגים בבשרן. אל תמהרו לשפוך את נוזלי הבישול – הם ישמשו אתכם להשריית עופות לפני הצלייה או לתיבול נוזלי בישול של בשר. אפשר להניח סתם כך על שולחן החג או להגיש לצד מאפינס דבש חגיגי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים בסיר את כל החומרים למעט היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות עד שהסוכר נמס ומיצי התפוחים ניגרים החוצה. מערבבים מדי פעם. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ- 10 דקות עד שמתקבל קומפוט דליל ונוזלי בצבע קרמל בהיר.

2

יוצקים יין, מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים.

3

מצננים ומסננים. שומרים עד 4 ימים במקרר.