מתכון

לחם תירס, צ'דר וחלפניו

צבעו צהוב בוהק וקשת הטעמים שלו רחבה ומפתיעה - מתכון ללחם תירס שמוכן בקלות ומתחסל אף מהר יותר

22,431 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחם תירס, צ'דר וחלפניו
לחם תירס, צ'דר וחלפניו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית בכף שמן זית.

2

מערבבים קמח תירס, קמח לבן, אבקת אפייה, מלח וסוכר.

3

טורפים רוויון וביצה בקערה נפרדת.

4

מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה בעזרת כף עץ. מוסיפים צ'דר, חלפניו וגרגרי תירס ומערבבים לפיזור אחיד.

5

יוצקים את התערובת לתבנית ומזלפים כף שמן זית.

6

אופים כ-25 דקות עד שפני הכיכר זהובים ופריכים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

7

מצננים 10 דקות ומגישים. שומרים עד יומיים במקרר.

ואפשר גם
לחם תירס – הגרסה המושחתת אופים את הכיכר 3 דקות פחות מהמצוין במתכון ומצננים 15 דקות. חוצים את הכיכר לרוחבה, מורחים באמצע שכבה נאה של שמנת חמוצה, מפזרים גבינת פרמזן ומכסים במחצית העליונה של הכיכר. אופים ב-180 מעלות 7 דקות נוספות, פורסים לפרוסות יפות ומגישים.
לחם תירס – ללא גלוטן פשוט מוותרים על הקמח ואבקת האפייה, יתקבל לחם תירס מעט דחוס יותר אבל לא פחות טעים.