דלג על Banners
Banners
ספר של שי לי מתנה למנוי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

מאכל הפסח האהוב עלי:
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

הפיצרייה הביתית

Bookmark and Share
הגדל

היפרדו לשלום מהשליח של הפיצה - אחרי שתכינו פיצה בבית, לא תתראו איתו שוב.
בצק מתמסר, רך ונעים למגע, שמכינים במיקסר, ורק אם רוצים אפשר ללוש עוד קצת ביד בשביל הכיף. אחרי ההתפחה מרדדים, מורחים ברוטב עגבניות ביתי ומפזרים מוצרלה מעל. ואפשר גם אנשובי. וגם חצילים ובצל, ואולי בזיליקום. אחד-אחד או כולם יחד. עכשיו שולחים לתנור הלוהט ונותנים לקסם להתרחש. זמן האפייה תלוי בעובי הבצק, וזה האחרון תלוי באיך אתם אוהבים את הפיצה שלכם. אתם קובעים, זה כל הכיף.

בצק לפיצה - מתכון בסיסי
בצק מצטיין, שאפשר להכין ממנו פיצה ומאפים דומים מכל המינים בכל הצורות ובכל הגדלים. מכינים כמות גדולה של בצק מקילו, ואת הבצק שנשאר אפשר להקפיא לפעם אחרת. יהיה לכם קל במיוחד לשלוף ולאפות, אם תקפיאו את הבצק כשהוא מרודד לעלה בגודל הרצוי.

חומרים ל-4 פיצות גדולות (בגודל תבנית תנור), 8 זוגיות,
16 אישיות או 30 פיצלות מטוגנות:

לבצק:
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל 2) או קמח רגיל
50 גרם (1 שקית) שמרית או קוביית שמרים טריים
כ-600 מ”ל (½2 כוסות) מים פושרים
60 מ”ל (4 כפות) שמן זית
10 גרם (2 כפיות שטוחות) מלח
20 גרם (2 כפות) סוכר

+ מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים מים, שמן, סוכר ומלח תוך כדי ערבול ולשים 10 דקות (לא מקצרים את זמן הלישה!). צריך להתקבל בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
+ מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים 30-25 דקות עד להכפלת הנפח.


רוטב עגבניות לפיצה
רוטב עגבניות טעים ופשוט שגם ילדים אוהבים, בזכות המתקתקות של רסק העגבניות, שמגיע בילט-אין בקופסת שימורי העגבניות המומלצת.

חומרים ל-500 גרם רוטב:
60 מ”ל (4 כפות) שמן זית
3 שיני שום כתושות
400 גרם (1 קופסה) עגבניות כתושות ברסק
1 כף אורגנו/בזיליקום טרי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מים לפי הצורך

+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים שום, עגבניות, תבלינים ו-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 5 דקות. מכבים ומקררים מעט.

פיצה מרגריטהבצק לפיצה מתכון
הגרסה הכי בסיסית ויש אומרים גם הכי טעימה לפיצה. רוטב עגבניות טעים מתבל את הבצק בטעמים של שמש.

חומרים ל-2 פיצות גדולות או ל-4 זוגיות:
1/2 מכמות הבצק במתכון הבסיסי
1 כמות רוטב עגבניות לפיצה
150-100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
לטופינג (לא חובה):
זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים ופרוסים
זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים

+ מחממים תנור ל-250 מעלות. 
+ חוצים את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ ובקוטר 30 ס”מ (אין צורך בהתפחה שנייה). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
+ מורחים בשכבה אחידה של רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ומוסיפים זיתים אם רוצים.
+ אופים כ-12 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להשחים והגבינה מבעבעת ומזהיבה. אם מכינים כמה פיצות במקביל, אופים בטורבו.

גיוון:
אם מכינים פיצה עבת בצק, מרדדים לעובי 2-1 ס”מ ואופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.

מתכונים נוספים בכתבה:
פיסלדייר – הפיצה של פרובאנס
פיצלות מטוגנות (Pizzelle Fritte) 
דאבל פיצה
סטרומבולי - Stromboli 
פיצה אנשובי ובצל
פיצה-פאי

 

 

 

להזמנת גיליון יולי - "100 מתכוני קיץ" צלצלו 03-6488898 או לחצו כאן
הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
חם מהתנור - גיליון האפייה השנתי!
הזמינו עכשיו וקבלו אותו עד הבית
על השולחן עושים לכם סדר!
כל המתכונים לפסח במקום אחד
Baba au Rhum
עוגת שמרים ספוגה בסירופ רום ריחני
יקבי ברקן מציגים
בצירים חדשים לסדרות היוקרה
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
מועדון פודי
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel