דלג על Banners
Banners
חודשיים במתנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

המתכון שאני הכי מצפה לו בגיליון המבוקשים של "על השולחן":
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

הפיצרייה הביתית

Bookmark and Share
הגדל

היפרדו לשלום מהשליח של הפיצה - אחרי שתכינו פיצה בבית, לא תתראו איתו שוב.
בצק מתמסר, רך ונעים למגע, שמכינים במיקסר, ורק אם רוצים אפשר ללוש עוד קצת ביד בשביל הכיף. אחרי ההתפחה מרדדים, מורחים ברוטב עגבניות ביתי ומפזרים מוצרלה מעל. ואפשר גם אנשובי. וגם חצילים ובצל, ואולי בזיליקום. אחד-אחד או כולם יחד. עכשיו שולחים לתנור הלוהט ונותנים לקסם להתרחש. זמן האפייה תלוי בעובי הבצק, וזה האחרון תלוי באיך אתם אוהבים את הפיצה שלכם. אתם קובעים, זה כל הכיף.

בצק לפיצה - מתכון בסיסי
בצק מצטיין, שאפשר להכין ממנו פיצה ומאפים דומים מכל המינים בכל הצורות ובכל הגדלים. מכינים כמות גדולה של בצק מקילו, ואת הבצק שנשאר אפשר להקפיא לפעם אחרת. יהיה לכם קל במיוחד לשלוף ולאפות, אם תקפיאו את הבצק כשהוא מרודד לעלה בגודל הרצוי.

חומרים ל-4 פיצות גדולות (בגודל תבנית תנור), 8 זוגיות, 16 אישיות או 30 פיצלות מטוגנות:
לבצק:
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל 2) או קמח רגיל
50 גרם (1 שקית) שמרית או קוביית שמרים טריים
כ-600 מ”ל (½2 כוסות) מים פושרים
60 מ”ל (4 כפות) שמן זית
10 גרם (2 כפיות שטוחות) מלח
20 גרם (2 כפות) סוכר

+ מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה כדקה. מוסיפים מים, שמן, סוכר ומלח תוך כדי ערבול ולשים 10 דקות (לא מקצרים את זמן הלישה!). צריך להתקבל בצק רך, גמיש למגע ונוח לעבודה.
+ מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים 30-25 דקות עד להכפלת הנפח.


רוטב עגבניות לפיצה
רוטב עגבניות טעים ופשוט שגם ילדים אוהבים, בזכות המתקתקות של רסק העגבניות, שמגיע בילט-אין בקופסת שימורי העגבניות המומלצת.

חומרים ל-500 גרם רוטב:
60 מ”ל (4 כפות) שמן זית
3 שיני שום כתושות
400 גרם (1 קופסה) עגבניות כתושות ברסק
1 כף אורגנו/בזיליקום טרי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
מים לפי הצורך

+ מחממים שמן בסיר. מוסיפים שום, עגבניות, תבלינים ו-1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 5 דקות. מכבים ומקררים מעט.

פיצה מרגריטהבצק לפיצה מתכון
הגרסה הכי בסיסית ויש אומרים גם הכי טעימה לפיצה. רוטב עגבניות טעים מתבל את הבצק בטעמים של שמש.

חומרים ל-2 פיצות גדולות או ל-4 זוגיות:
1/2 מכמות הבצק במתכון הבסיסי
1 כמות רוטב עגבניות לפיצה
150-100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
לטופינג (לא חובה):
זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים ופרוסים
זיתים ירוקים מגולענים ופרוסים

+ מחממים תנור ל-250 מעלות. 
+ חוצים את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ ובקוטר 30 ס”מ (אין צורך בהתפחה שנייה). מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
+ מורחים בשכבה אחידה של רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ומוסיפים זיתים אם רוצים.
+ אופים כ-12 דקות, או עד שהשוליים מתחילים להשחים והגבינה מבעבעת ומזהיבה. אם מכינים כמה פיצות במקביל, אופים בטורבו.

גיוון:
אם מכינים פיצה עבת בצק, מרדדים לעובי 2-1 ס”מ ואופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.

מתכונים נוספים בכתבה:
פיסלדייר – הפיצה של פרובאנס | פיצלות מטוגנות (Pizzelle Fritte) | דאבל פיצה | סטרומבולי - Stromboli | פיצה אנשובי ובצל | פיצה-פאי

 

 

להזמנת גיליון יולי - "100 מתכוני קיץ" חייגו 03-6488898 או לחצו כאן
הדפסשלח לחברהוסף תגובה
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. חיה (14/05/2014 18:17:30)

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
לומדים לצלם אוכל
סדנת צילום עם לימור תירוש
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
חדש באתר "על השולחן"
כל המתכונים הטבעוניים במקום אחד
לא מוקדם מדי להתכונן לחג
כל המתכונים לראש השנה בעמוד אחד
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
האם בזמן האפייה, אפשר להשאיר ... - ela, פורום האפייה
יו - daniela, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מר וגברת לי המסעדה המומלצת שלי - shani266, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel