דלג על Banners
Banners
מכירת ספרים ראש השנה
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על סקר
סקר

סקר

עוד שבועיים לארוחת החג! כבר תכננתם תפריט?
 
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

אופים בייגל אמריקאי

Bookmark and Share
בייגל אמריקאי (הגדל)
בייגל אמריקאי

הלחמנייה שהכי מזוהה עם ניו יורק היא בכלל מהגרת מאירופה, שהצליחה להגשים את החלום האמריקני בזכות המרקם הנפלא, הקרום הפריך והציפוי המבריק.

 

בייגל - 5 דגשים שיעשו את ההבדל
1. קמח
מומלץ להצטייד בקמח ייעודי ללחם, שיעשה עבודה טובה במיוחד בכל מה שקשור למרקם של הבייגל בזכות הגלוטן שנמצא בו ברמות גבוהות יותר (14%-12%).
2. חובטים קלות בבצק להוצאת האוויר לפני שמעצבים לבייגלים, כדי שההתפחה תיעצר (ותתחדש לזמן קצר) אחרי העיצוב בלי שהבצק יעבור את שיא התפיחה.
3. חור גדול מקפידים שקוטר החור יהיה 3 ס"מ לפחות לפני הבישול במים כדי שהוא לא ייסגר במהלך הבישול והאפייה.
4. בישול/חליטה בקרמל דליל מכינים קרמל על בסיס מים וכל מתוק כהה שתרצו: קרמל סוכר, לתת, מולסה, סיידר או סילאן כמו במתכון. מקפידים על זמן הבישול של הבייגלים — אם זה פחות מדקה, הבייגלים עלולים להישאר בצקיים.
5. מנוחה וייבוש חייבים לתת לבייגלים להתקרר ולהתייצב לפני האפייה, אחרת המרקם שלהם ייעשה מסטיקי.

 

לקוח ממדור "אוכלים בבית" מתוך גיליון 274, גיליון המסעדות הגדול, דצמבר 2013. להזמנת הגיליון לחצו כאן או חייגו 03-6488898 

 

בייגל

15 בייגלים >> 45 דק' הכנה >> 45 דק' התפחה >> 20 דק' אפייה
שמרים ואבקת אפייה באותו מתכון? נשמע מוזר אבל אבקת האפייה מוסיפה סוג אחר של תפיחה, שאופיינית לעוגות בחושות.

1 ק"ג קמח לבן ייעודי ללחם
1 כף אבקת אפייה
1 כף מלח
50 גרם (1 שקית או קובייה) שמרים טריים "שמרית"
560 מ"ל (21/3 כוסות) מים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה או חמניות
לנוזל הבישול:
3 ליטר מים
1/3 כוס סילאן
לציפוי:
1 ביצה טרופה
שומשום, קצח, זרעי פשתן, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת

מכינים את הבצק: מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה. 
+ מערבבים היטב בקערה נפרדת שמרים עם מים וסוכר. יוצקים לקערת המיקסר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים שמן וממשיכים בלישה עוד 8 דקות עד שמתקבל בצק רך, קצת דביק אבל נעים למגע. עוטפים את הקערה בשקית ניילון גדולה ומנופחת קלות ומתפיחים כ-45 דקות להכפלת הנפח.
מכינים את נוזל הבישול: מביאים לרתיחה מים וסילאן, מכסים ושומרים על להבה קטנטנה.
מעצבים את הבייגלים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מחלקים אותו ל-15 כדורים שווים ומועכים אותם קלות. מכניסים אצבע מקומחת קלות למרכז כל כדור ומתחילים להניע את האצבע  תוך כדי סיבוב לקבלת טבעת. מקפידים שהחור יהיה גדול דיו, כיוון שבזמן הבישול והאפייה הבייגל תופח והחור מצטמצם.
+ מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מבשלים ומצננים: מגבירים את גובה הלהבה כדי להחזיר את נוזל הבישול לרתיחה ומבשלים את הבייגלים, 3-2 בכל פעם, במשך כ-30 שניות עד שהם צפים. הופכים ומבשלים עוד 30 שניות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לתבנית ומצננים 10 דקות.
מצפים ואופים: מברישים את הבייגלים בביצה טרופה ומצפים בשומשום, בזרעים וגרעינים אחרים או במלח. 
+ אופים 15 דקות עד שהבייגלים מקבלים גוון זהוב ומעטה פריך. במידת הצורך מוסיפים עוד 5 דקות אפייה. אין צורך לדאוג לחלק הפנימי כיוון שבזכות הבישול המקדים הוא כבר עשוי בשלב זה.

גיוונים:
• מוסיפים ביצה לבצק ומפחיתים 60 מ"ל (1/4 כוס) מים.
• לבייגל מתוק מוסיפים לבצק 100 גרם צימוקים.
• לבייגל בצל מוסיפים לבצק 2 כפות בצל מטוגן יבש (להשיג בחנויות תבלינים).

שדרוגים
עם מה מגישים?
התוספת הקלאסית לבייגל אמריקאי היא לקס (סלמון כבוש) או סלט ביצים. הנה 3 שדרוגים לסלט הביצים האהוב:
• מוסיפים בצל מטוגן
• מתבלים בחרדל דיז'ון לצד המיונז
• מוסיפים עשבי תיבול עם הרבה טעם כמו שמיר, בזיליקום או טרגון קצוצים

 

מתכונים נוספים מתוך כתבות "אופים לשבת":

חיתוכיות מלוחות | לחם כוסמין עם אגוזים וצימוקים | שעשועי פוקצ'ה

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה

כתבות נוספות

דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
דלג על מבזקים
מבזקים

מבזקים

עצור
"ששת העוזר שלך במטבח" עכשיו במהדורה דיגיטלית
רב המכר הגדול בסמארטפון או בטאבלט שלכם!
מזמינים ארוחה ותורמים ארוחה
פרויקט משותף ל"ספר האוכל" ועמותת שורשים
הדור הבא של כוכבי המטבח בישראל
פרויקט מיוחד בשיתוף יקב רמת הגולן
ספר מתכונים חדש לשף גיא פרץ
מיטב מתכוני הגריל מאוגדים בספר חדש
ספר המתכונים לראש השנה
כל המתכונים לראש השנה בעמוד אחד
פסטיבל מתוק מדבש
פעילויות לכל המשפחה במכוורות ברחבי הארץ
קהילת על השולחן
בלוגים
פורומים – הודעות אחרונות
הנה התפריט - idanmpr, פורום ביקורת מסעדות
איטלקית נהדרת - idanmpr, פורום ביקורת מסעדות
כן, נהדר שם - idanmpr, פורום ביקורת מסעדות
מתכוני גולשים

דלג על Banners
Banners
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel