דלג על Banners
Banners
bisim
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

עלי גפן ממולאים

Bookmark and Share
כ-80 עלי גפן צעירים, טריים או כבושים
5-6 כפות שמן זית, תירס או חמניות
2 בצלים קצוצים
100 גרם צנוברים או גרעיני חמניות
11/2 כוסות אורז רחוץ ויבש
1 כפית מלח
3 כפות נענע קצוצה
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
1/4 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
2-1 לימונים
11/2 כוסות מים

+ אם השתמשתם בעלי גפן כבושים יש להשרות את העלים 20-10 דקות בקערה גדולה עם מים ולשטוף פעמיים-שלוש כדי להסיר את המליחות.
+  להכנת המילוי: מטגנים ב-3 כפות שמן את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הצנוברים או גרעיני החמניה ומטגנים עוד שתי דקות. מערבבים עם האורז ומסירים מהאש. מוסיפים מלח, נענע, פלפל שחור, פפריקה ומיץ מחצי לימון. מערבבים.
+  קוטמים את גבעולי העלים.
+ מרפדים קרקעית סיר רחב ונמוך בעלים הגדולים יותר ומתיישבים לגלגל: מניחים את עלי הגפן כשהצד המבריק כלפי מטה, שמים כפית מילוי על החלק הקרוב לגבעול, מקפלים בצדדים ומגלגלים הדוק ומוצק, כשהצד המבריק חיצוני. מתקבלים כ-50 עלי גפן ממולאים.
+  מסדרים בסיר שתי שכבות צפופות, ומכסים שוב בעלי גפן שלמים. מרתיחים במחבת את המים עם מיץ מחצי לימון, טיפ-טיפה פפריקה ושתיים-שלוש כפות שמן, שופכים את הנוזלים לסיר, עד לגובה העלים המגולגלים. מכסים את הסיר במכסה ומחממים על להבה בינונית. מרתיחים 20-30 דקות. מכבים את האש, ומשאירים את הסיר מכוסה לפחות עוד חצי שעה. בשלב זה אפשר להוסיף עוד מיץ לימון.
+  מגישים קר או חם ברוטב יוגורט: מערבבים גביע יוגורט, כף נענע קצוצה, שן שום כתושה, מעט שמן זית ומלח לפי הטעם. * אפשר להוסיף למילוי 300-200 גרם בשר כבש או בקר טחון.

* יש המוסיפים לתערובת עגבניה קצוצה.
* אפשר למלא את עלי הגפן בתערובת בשר לקבב, ללא אורז.

דרג את הכתבהדירוג כתבה עלי גפן ממולאים: 2 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
1 מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
עזרה בהכנת בועות ג''לטין ... - haspiln, פורום עוגות מעוצבות
תמול שלשום בירושלים - ביקורת - michal11, פורום ביקורת מסעדות
הסוהו בראשון לציון - michal11, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים ליום העצמאות | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel