דלג על Banners
Banners
ששת דיגיטלי
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

עוגת שוקולד-תפוזים

Bookmark and Share
מירקם העוגה קל ואוורירי כיוון שאין בה בכלל קמח.
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה
8 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
300 גרם שקדים טחונים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
חמאה לשימון התבנית
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 כפות שמנת חמוצה
3 כפות מיץ תפוזים, סחוט טרי
פילטים של תפוז לקישוט

+ מכינים את העוגה: מעל סיר כפול (ביין מארי) ממיסים תוך עירבוב את השוקולד והחמאה, עד לקבלת קרם חלק. במיקסר מערבלים את החלמונים עם סוכר, עד לקבלת תערובת בהירה. בזילוף דק מוסיפים לתערובת החלמונים את השוקולד המומס ומיץ התפוזים. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. תוך כדי הפעלת המיקסר מוסיפים בהדרגה (ב-3 פעמים) חצי מכמות הקצף לתערובת השוקולד. לפני כל הוספה מנמיכים את מהירות ההקצפה ואחרי שהקצף נבלע היטב, מעלים חזרה.
+ את השקדים וקליפת התפוז מקפלים בעדינות לתוך התערובת, ובהמשך - מוסיפים גם את יתרת קצף החלבונים.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ משמנים תבנית קפיצית בחמאה ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים 45 דקות, מוציאים ומקררים במשך 10 דקות.
+ מכינים את הציפוי: מעל ביין מארי (סיר כפול) ממיסים את שני סוגי השוקולד עם החמאה. מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת כף אחרי כף, תוך כדי בחישה. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
+ יוצקים את הקרם מעל העוגה ומקשטים בפילטים של תפוז. את העוגה מגישים חמה (להיזהר מחימום מוגזם שעלול לשבור את השומן!).

* מרקם העוגה מתקבל אוורירי מאוד, אם אתם מחובבי עוגות דחוסות יותר, בנוסח עוגות פאדג', אפשר "למחוץ" אותה באופן שווה בעזרת משקולת.

דרג את הכתבהדירוג כתבה עוגת שוקולד-תפוזים: 0
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
ללא מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
האם בזמן האפייה, אפשר להשאיר ... - ela, פורום האפייה
יו - daniela, לוח מסעדות, אירועים וסדנאות
מר וגברת לי המסעדה המומלצת שלי - shani266, פורום ביקורת מסעדות

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel