דלג על Banners
Banners
טחנות ישראליות
מתכונים
דלג על בר עליון
בר עליון
דלג על חיפוש
חיפוש
חיפוש
 
דלג על בר ימני
בר ימני
דלג על ניווט מהיר
ניווט מהיר

מתכונים פופולרים
דלג על עגלת קניות
עגלת קניות

עגלת קניות

עגלת הקניות שלך ריקה.
דלג על Banners
Banners

מתכונים | בישול – על השולחן - עמוד הבית

לזניה בשרית

Bookmark and Share
לזניה בשרית (הגדל)
לזניה בשרית
את הלזניה הזאת הכינה אמא של ג'ורג'ו, לאורה סופינו, שגרה בצפון איטליה, וכך בדיוק מגישים אותה במסעדה. הלזניה כה עשירה, עד שהיא מהווה ארוחה בפני עצמה
חומרים לתבנית פיירקס בגודל 30X40 ס"מ:
כ-800 גרם עלי לזניה (רצוי טריים)
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
לראגו:
200 מ"ל שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 גזרים קצוצים
3 מקלות סלרי קצוצים
1 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כוס יין אדום יבש
2 עלי דפנה
מלח ופלפל שחור
4 קופסאות שימורי עגבניות מרוסקות במשקל 800 גרם כל אחת
לרוטב בשאמל:
100 גרם חמאה מלוחה
1 כפית גדושה אגוז מוסקט מגורר או טחון
100 גרם קמח
1 ליטר חלב פושר
1 כפית מלח
+ מכינים ראגו: מחממים בסיר שמן. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומבשלים 20 דקות, לריכוך הירקות. מוסיפים בשר ומבשלים כמה דקות, תוך כדי הפרדה לפירורים, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים יין ותבלינים ומבשלים כמה דקות, עד לספיגת היין.
+ מוסיפים עגבניות, מערבבים היטב ומבשלים שעה וחצי, עד שהרוטב מקבל צבע ומרקם אחידים. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים בשאמל: ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה, עד לקבלת קצף. מוסיפים אגוז מוסקט ומבשלים דקה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב, עד שהקמח והחמאה נספגים ומתקבל מעין בצק. n מוסיפים חלב בהדרגה, תוך כדי ערבוב. מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומקבל מרקם כשל יוגורט. ממליחים, מורידים מהאש ומשהים 10 דקות (אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט חלב).
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מרכיבים את המנה: מסדרים בתבנית עלי לזניה. יוצקים על העלים שכבה אחידה של ראגו, מעט גבינת פרמזן ושכבה דקה של רוטב בשאמל. חוזרים על הפעולה עד ליצירת שלוש שכבות. יוצקים על הכל את שארית הבשאמל, כך שיכסה את כל התבנית כמו מכסה.
+ אופים 40-30 דקות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת ובעלת גוון זהוב-חום.
דרג את הכתבהדירוג כתבה לזניה בשרית: 4 כוכבים
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים
7 מדרגים
הוסף לספר המתכונים שליהדפסשלח לחברהוסף תגובה
מחשבוני המרה
גרם
פאונד
אונקיה
המרות פופולריות
תגובות
מס. התגובהתוכן התגובה
1. 
מתכון מצויין (ל"ת)
גיא זבליק (29/07/2011 08:59:01)
2. 
לזניה מעולה! (ל"ת)
אורי הררי (16/09/2011 18:17:47)
3. אילנית (27/04/2014 08:07:17)
דלג על כניסה לחברים רשומים
כניסה לחברים רשומים

כניסה לחברים רשומים

 
 
קהילת על השולחן
מסכים - nandro, פורום עוגות מעוצבות
יש באינטרנט כמה וכמה מתכונים - דויד_בר, פורום עוגות מעוצבות
תודה רבה על האתר.. - דויד_בר, פורום אוכל ומתכונים

דלג על Banners
Banners
מנוי לשנה
דרונט בניית אתרים
© Daronet LTD. דלג על bottom bar
bottom bar
עבור לתוכן העמוד

מתכונים | על השולחן בפייסבוק | שפים |שפים בפייסבוק | JANNA GUR brings you the taste of Israel